Traditsiooniliste meediakanalite uue meedia kasutamise analüüs

Traditsiooniliste meediakanalite uue meedia kasutamise analüüs
Käesolevas artiklis vaatleme kahte näidet traditsioonilistest meediakanalitest, millel on ka uued meediatooted: üks, mis on osav uue meedia kasutamisel, ja teine, mis on selles valdkonnas vähem edukas.

New York Times

NYT
NYT Logo

New York Times (NYT) on maailmakuulus ajaleht, millel on pikk ajalugu edukalt uut meediat kasutanud.

NYT veebisait: see on üks populaarsemaid uudiste veebisaite maailmas. NYT-i sait pakub laias valikus sisu, sealhulgas artikleid, videoid, taskuhäälingusaateid ja infograafikat.
Sotsiaalmeedia: NYT on aktiivselt kohal sotsiaalmeedias, nagu Twitter, Facebook ja Instagram. Nad kasutavad neid platvorme oma artiklite avaldamiseks ning ka publikuga suhtlemiseks ja oma toodete reklaamimiseks.
Mobiilirakendused: NYT-l on mobiilirakendused iOS-i ja Androidi jaoks, mis võimaldavad kasutajatel oma mobiilseadmetes artikleid lugeda, videoid vaadata ja taskuhäälingusaateid kuulata.

NYT kasutab ka uut meediat, et katsetada uusi sisuvorminguid, nagu virtuaalreaalsus ja liitreaalsus.

 

Summutatud hääl: National Geographic

National Geographic logo
National Geographic Logo

National Geographic, mis on olnud trükimeedia titaan juba üle sajandi, on uues meediaruumis mõnevõrra vaoshoitud. Kuigi nad tegelevad veebisisuga, puudub sellel sageli nende ikoonilisele ajakirjale iseloomulik elavus.

Keskendu tuttavale: National Geographicu veebisisu peegeldab mitmel viisil oma trükisisu. Esinevad vapustavad visuaalid, kuid sageli puuduvad interaktiivsed elemendid, mis võrgupublikut köidavad.
Piiratud platvormiuuringud: nende kohalolek sotsiaalmeedias pole nii dünaamiline kui nende konkurentidel.
Suhtlemine on peatatud: kuigi kommentaarid ja reaktsioonid on lubatud, tundub National Geographicu veebipõhine kohalolek pigem ülekandeplatvormina kui publiku aktiivse osalemise ruumina.
National Geographicu võitlused toovad esile väljakutsed, millega traditsiooniline meedia uue meediamaastikuga kohanemisel silmitsi seisab. Kuigi nende sisu on väärtuslik, ei õnnestu mõnikord tõhusalt digitaalsesse valdkonda üle kanda ja nende lähenemine vaatajaskonna kaasamisele on endiselt juurdunud möödunud ajastus.

National Geographic peaks looma rohkem interaktiivset sisu.
National Geographic peaks aktiivsemalt kasutama erinevaid suhtlusvõrgustikke.
National Geographic peaks katsetama uute sisuformaatidega.

Allikad:

https://www.nationalgeographic.org/

https://www.facebook.com/natgeo/

https://www.nytimes.com/

https://www.youtube.com/user/TheNewYorkTimes


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *